info@shpinat.in.ua

Йогуртовий торт

himbeer-joghurt-torteЯкщо ви вирішили в новорічну ніч все-таки трохи «відпустити віжки» і приготувати щось більш вишукане, то йогуртовий торт – якраз те, що вам потрібно. Дуже легкий, красивий і витончений – справжня окраса новорічного столу. Дуже нагадує, що після зими все ж таки прийде весна!

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.,
  • цукор коричневий (якщо цукор Ви не вживаєте можете взяти стевію) – 250 г,
  • йогурт (натуральний найнижчої жирності) – 400 мл,
  • полуниця (або інші ягоди) заморожена – 200 г. Ягоди для прикраси краще брати свіжі, а для йогуртового шару стануть в пригоді і заморожені (і з них потрібно буде зробити пюре 200 г).
  • желатин – 15 г,
  • борошно (якщо у Вас є борошно не вищого сорту, або з твердих сортів пшениці буде взагалі чудово) – 100 г,
  •  розпушувач тіста – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:erjo_6867

  1. 2 яйця і 100 г цукру збити в міцну піну, потім потроху додати борошно, перемішану з розпушувачем. Тісто закладаємо у форму і випікаємо 15-18 хв. при температурі 180 градусів, залишаємо в духовці ще на 15 хвилин, щоб бісквіт не осів і залишився пишним.
  2. Желатин заливаємо 100 мл води. Поки він набухає, збиваємо йогурт з цукром. Потім набряклий желатин прогріваємо до повного розчинення на водяній бані (не даємо закипіти). Продовжуючи збивати йогурт, тонкою цівкою заливаємо желатин. Увага! Йогурт не повинен бути занадто холодним, інакше желатин може згорнутися! Додаємо пюре і частину ягід, нарізаних на шматочки.
  3. Беремо форму трохи вужче, ніж ту, в якій випікався бісквіт (тому що бісквіт після випікання став менше, ніж форма; якщо використовувати ту саму форму, то багато крему піде між стінкою форми і бісквітом, а відповідно торт вийде невисоким і несвятковим). Якщо вона роз’ємна, то вистилаємо її харчовою плівкою. Бісквіт кладемо на дно, заливаємо йогуртом.Ставимо торт в холодильник на 2-3 години, прикрашаємо ягодами,або додатково-збитим нежирним солодким сиром за допомогою кондитерського мішка.

Пам’ятайте, що солодке – це ласощі, навіть якщо вони дієтичні. А ласощами потрібно смакувати і насолоджуватись і ні в якому разі не їсти їх автоматично, нашвидкуруч. Веселих Вам і смачних свят!

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email

Шпинат - Сервис доставки полезной еды