Якщо хочеться солоденького — готуйте низькокалорійний зефір. Такі солодощі не тільки не зашкодять фігурі, це ще й надзвичайно смачно!
Які продукти знадобляться:
- кефір — 1 л;
- сметана нежирна — 3/4 склянки;
- цукор — 1 склянка — рекомендуємо замінити на 1 ч.л меду і яблучне пюре (печене яблуко)
- желатин — 2 ст. л;
- вода — 2 склянки;
- ванільний цукор 1/2 пакетика.
Спосіб приготування:
1) Желатин замочити в теплій воді на 30-40 хвилин, потім на повільному вогні, безперервно розмішуючи, довести до кипіння, зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури.
2) Кефір, сметану, звичайний і ванільний цукор перемішати міксером протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи збивати, повільно ввести желатин і збивати ще 4-5 хвилин.
3) Отриману масу перекласти у форму і поставити в холодильник на 3-6 годин. Після застигання десерту зефір слід нарізати на порціонні шматочки-брусочки.