Сучасна кулінарія дає простір для кулінарних пристрастей для всіх, у тому числі і тих, хто вирішив перейти на здорове харчування або скинути зайву вагу. Саме тому Шпинат – сервіс доставки розумної їжі – підібрав 3 смачних низькокалорійних десертів для святкового меню до 8 березня.
ДЕСЕРТ: сирно-яблучно суфле
Легкі десерти з фруктів з додаванням сиру — лідери дієтичного солодкого столу. Один з таких рецептів ми презентуємо як ідеальне рішення для ласунів, які рахують калорії.
Необхідні інгредієнти:
- сир (нежирний) — 200 г
- родзинки — за смаком
- яйця курячі — 1 шт
- яблука — 1 шт
Спосіб приготування
Робиться цей яблучний десерт з сиром дуже просто і швидко: змішуємо з сиром натерте на тертці яблуко і яйце, розкладаємо масу по формах (для міні-кексів або маффінів).
Зверніть увагу! Оскільки суфле при випічці не піднімається, можна заповнювати формочки до самого верху.
Виставляємо формочки з фруктово-сирною масою в мікрохвильовку і випікаємо їх 5 хвилин або в розігріту духовку на 20 хв.
При подачі цей простий, але дуже смачний і корисний десерт можна посипати корицею.
ДЕСЕРТ: Легка Панна Котта з вишневим соусом
Представляємо ще один варіант, як приготувати смачний десерт з мінімумом калорій до жіночого свята. Ніжна текстура десерту, приготована за цим рецептом, і тонкі вишневі нотки в смаку стануть прекрасним завершенням святкового вечору.
Необхідні інгредієнти:
- йогурт натуральний — 300 мл
- желатин — 6 ч. л.
- цукрова пудра — 50 г
- вода — 90 мл
- ванілін — на кінчику ножа
- вишня (заморожена) — 100 г
- крохмаль — 2 ст. л.
Спосіб приготування
Для початку змішуємо желатин з водою і ваніліном, відставляємо суміш на 15 хвилин. Після нагріваємо її, розмішуючи до розчинення желатинової складової.
Окремо змішуємо пудру і йогурт, додаємо до них желатинову масу і добре перемішуємо.
Отриману суміш легкого десерту до 8 березня розливаємо по формах (для міні-кексів або маффінів) і ставимо в холод мінімум на годину.
Тепер приготуємо вишневий соус: нагріваємо в каструлі вишню, поки вона зовсім не розморозиться. Потім додаємо до неї крохмаль, перемішуємо і чекаємо кипіння. Закипілий соус варимо, помішуючи, на мінімальному вогні.
Подаємо, полив його соусом і прикрасивши ягодами.
ДЕСЕРТ: фруктовий салат «ХВИЛИНКА»
Цей швидкий і смачний десерт з фруктів дуже смачний, корисний і легкий у приготуванні.
Необхідні інгредієнти:
- яблука — 1 шт
- апельсин (можна замінити мандарином) — 1 шт
- ківі — 1 шт
- банан — 1 шт
- мигдальні пластівці
- йогурт (до 4%) — 100 мл
Спосіб приготування
Очищуємо фрукти.
Ріжемо підготовлені фрукти невеликими кубиками.
Перемішуємо наш фруктовий низькокалорійний десерт перед подачею заправляємо йогуртом.
Обов’язково скористайтеся нашими дієтичними рецептами десертів для солодкого столу, і ви в жодному разі не додасте у вазі.