info@shpinat.in.ua

Традиційний рецепт Куті

Традиційний рецепт Куті.

1357389980_z-pshenicКутя не лише господиня різдвяного столу, але ще й помічниця при чисельних хворобах, недарма її називають царицею злаків. Пшеницю можна вживати в їжу в будь-якому вигляді і пророслу, і мелену, і її висівки. А зараз поговоримо про корисні властивості Куті.

Виявляється святкове різдвяне блюдо чудово оздоровлює організм, але і сприяє схудненню, так що всі, хто борються з цією проблемою можуть круглий рік включати кутю в свій раціон. Адже продукт сприяє поліпшенню роботи травного тракту.

Для тих хто хоче зберегти красу і здоров’я своєї шкіри і волосся, пшениця просто необхідна, і краще всього її їсти саме цільну. Також вона сприяє лікуванню хвороб печінки і жовчі, підвищує імунітет і очищає нирки, допомагає при хворобах простати і при виразках кишечнику.

Відвар пшеничних зерен добре відновлює сили, це незамінний засіб реабілітації після затяжної хвороби. Ще цей відвар з медом добре допомагає при захворюваннях дихальних органів, застуді і кашлі.

Вже здавна в кутю клали горіхи, мед, родзинки і мак, вважалося, що чим більше компонентів входить до її складу, тим багатшим буде рік. Також це ще додаткові вітаміни, горіхи продовжують життя і красу шкіри, мед поза конкуренцією, адже його цілющих здібностей не злічити. Ізюм теж містить багато глюкози і підвищує імунітет, зміцнює нервову систему, нормалізує і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Мак за народними переказами відганяє нечисту силу, а також покращує травлення.

Можна сміливо заявити що кутя — це джерело здоров’я і благополуччя вашої родини.

Рецепт Традиційної Куті

  • пшениця (1 стакан);
  • мак (100 г);
  • очищені волоські горіхи (100 г);
  • родзинки (100 г);
  • мед (2-3 столові ложки);
  • узвар.

Пшеницю відваріть до готовності, але не переварюйте — зерна мають бути цілими. До вистиглої пшениці додайте потовчений у макітрі (або ж перемелений на м’ясорубці чи у кавомолці) мак, подрібнені горіхи, промиті родзинки. Усе залийте охолодженим узваром і додайте за смаком мед.

Зазвичай заправляють кутю у невеликій макітрі або глиняних горнятках. Здавна їли її дерев’яними ложками.

У куті кожна складова має своє значення: пшениця — це символ життя, мед — здоров’я, горіхи — багатства, ізюм — любові, мак — молодості. Вважається, що смачнішою буде кутя, то кращим буде врожай і добробут в родині.

Їжте на здоров’я!
З Різдвом Христовим!

Добавить комментарий

Ми у Facebook

Контакти





info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!





Ваше ім'я

Ваш email