info@shpinat.in.ua

А Ви чули про Чітміл?

Cheat Meal (ЧітМіл): Як їсти все, що завгодно і залишатися у формі?

cheat-meals-1Cheat Meal – новий спосіб в організації дієтичного меню зі спеціальними днями, коли ви завчасно плануєте порушити раціон.

Cheating в перекладі з англійської означає «шахрайство», а meal – «їжа». З назви зрозуміло, що йдеться про обман, пов’язаний з їжею.

Всі ми хочемо бути стрункими, здоровими і красивими. І наша краса, тіло і здоров’я завжди залежать від того, що ми їмо. І от ви вже склали відповідний раціон, без солодкого, жирного, калорійного… І що далі? А далі, вам доводиться з сумним обличчям ходити по супермаркету повз прилавки з усім тим, що стоїть між вами і вашим ідеальним тілом – кекси, булочки, шоколадки, бургени…ну ви зрозуміли… Ось таке здорове харчування.

Дочитайте статтю – так зрозумієте, як порушити дієту з максимальною ефективністю для самого процесу жироспалювання, а головне психологічного розвантаження – ти їси те, що тобі снилося без шкоди для своєї форми.

Так от, чітміл – це обманний прийом їжі. Цю техніку практикують багато професійних спортсменів-бодібілдерів, але хто сказав, що вона не підходить для нас? Давайте заглибимося в суть.

Чітміл передбачає собою ПЛАНОВЕ, ЗАВЧАСНО ЗАПЛАНОВАНЕ порушення вашої дієти – 1 прийом їжі наEat-cheat-meals-and-lose-weight тиждень (для людей з малим% жиру) або раз на 2-3 тижні (для людей з великим% жиру). У цей прийом їжі ви можете їсти все що завгодно. Те про що ви марили, мріяли – ви зможете собі дозволити, причому, практично в необмеженій кількості, але зрозуміло, що в межах розумного. Роз’їстися і угробити все, до чого ви прагнули в принципі теж можна.

В Інтернеті існує багато думок з приводу чітміла, багато прихильників, але також багато і супротивників. Вам потрібно розуміти, чи потрібно вам це. Але без таких прийомів їжі харчуватися ідеально правильно не вийде!!! Тому, дотримуючись кілька основних правил, ви зможете направити чітміл вам на користь. Самі основні:

1. Постарайтеся не “чітміліть” перед телевізором або комп’ютером. Ваша мета – втамувати свою потребу в “junk food“, а як відомо, коли їмо і одночасно релексуємо за допомогою якого-небудь серіальчіку, ви з’їсте в 2 рази більше.

2. Не їжте замість, їжте разом. Не варто в цей день відмовлятися від вашого звичайного раціону, їжте точно так, як і у звичайні дні і просто додайте ще один прийом їжі у вигляді чітміл.

3. Постарайтеся вжити свій чітміл не пізніше 4-5 вечора, залиште час організму переробити всі швидкі вуглеводи і жири до відходу до сну.

 4. Не захоплюйтеся. Не робіть собі більше одного чітміла на тиждень. Зрештою це порушення вашої дієти, а не панацея.

 5. Їжте після тренування. Після інтенсивного тренування ваш метаболізм розігнаний, а відповідно їжа буде перероблятися більш інтенсивно.

 6. Уникайте алкоголю. Чітміл не включає в себе прийом алкогольних напоїв. Не варто пояснювати чому.

 7. Відштовхуйтеся від свого способу життя. Чим інтенсивніші у вас тренування і сувора дієта, тим менше ви можете обмежувати себе в чітмільний день

8. І останнє правило – НЕ корите себе, Не звинувачувати. Це ваш шанс розслабитися і трохи відійти від звичного раціону. Тому не варто пригнічувати, звинувачувати себе після чітміла. Це планове порушення, яке не дасть вам негативного ефекту.

 8. Варто так само відмітити, що чітміл – це не “перекуси” цукерочок, печенюшок і всього подібного, це запланований прийом їжі. Повірте, навіть з таких малих речей складаються дуже великі перешкоди на вашому шляху.

Cheat_meal.jpegПереваги:

Основною перевагою чітміла є, як би це не звучало абсурдно, допомога в підтримці вашої дієти. Погодьтеся, що якщо ви дасте собі один законний прийом їжі, в який ви зможете їсти абсолютно все, у вас буде менше бажання порушувати свою дієту протягом тижня.

Також, однією з переваг вважають – розгін функції щитовидної залози – після чітміла ви впродовж декількох годин сильніше пітнієте, тобто збільшуєте термогенез.

Багато фітнес-тренерів, для яких їх тіло – це їх заробіток, також практикують чітміл, а це підтверджує якщо не його користь, то як мінімум про нешкідливість.

Але пам’ятаймо,Чітмиіл – завжди повинен бути запланованим! Не буває «випадкових» чітмілів. Все, що трапилося випадково – це зрив! Будьте чесні перед самим собою!

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email