info@shpinat.in.ua

Популярний суперфуд – з чим його їдять?

Що ми розуміємо під модним трендом “суперфуд”? Корінці, насіння, паростки, плоди та ягоди – рослинні продукти, що мають високу концентрацію корисних речовин та унікальний склад. Однак, надавати їм чарівних властивостей не варто! Це лише доповнення до здорового способу життя.

Як правильно поєднувати найпопулярніші види superfood з їжею?

Green-Superfood-Smoothie-3

Насіння льону та чіа
Краще включати до складу напоїв (смузі або коктейлі) та свіжих салатів. Жирні кислоти будуть гірше всмоктуватись, якщо споживати ці продукти з кефіром або йогуртом. Хоч при цьому посилиться очисний ефект. Рекомендуємо подрібнювати у порошок насіння льону перед вживанням.

Продукти з пасіки
Пилок та мед краще засвоюється натще або після тривалого проміжку між прийомами їжі. Просто запивайте чистою водою.

Горіхи
Найбільше користі від горішків можна отримати у пророщеному, розмоченому або подрібненому вигляді. Добре засвоюються у складі рослинного молока та овочевих салатів. Слід уникати соковитих, водянистих та кислуватих фруктів (цитрусові, ківі, ананас). А ось крохмалисті фрукти (банан), ягоди та сухофрукти – будуть доречні.

Спіруліна
Лікувальну дозу спіруліни – 4 г або профілактичну – 2 г на день краще додавати у фруктові смузі, насичені вітаміном С.

Ягоди годжі
Традиційно вживають у складі чаю. При цьому не варто додавати цукор та їнші підсолоджувачі.

Залишились питання? Отримайте безкоштовну консультацію від дієтолога “Шпинат”.

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email