info@shpinat.in.ua

Коли варто сісти на дієту?

Коли варто сісти на дієту?

dieta-pri-beremennosti-1Відповідає Шпинат – сервіс доставки збалансованого харчування.

Навіщо потрібно худнути? Це дивне запитання. Для жінок – щоб надіти улюблену сукню навесні, вийти на пляж в купальнику і взагалі бути «на світі всіх миліше». Простіше кажучи – подобатися собі в дзеркалі і звичайно ж бути привабливою для чоловіків. У чоловіків свої причини – якщо естетичний вигляд не так важливий, то чоловіче здоров’я, а саме сексуальна активність – тут грає вирішальну роль.

Але мало хто замислюється, навіщо потрібно худнути з медичної точки зору.

Худнути корисно для здоров’я?

Звичайно так! Справа не тільки в естетичному вигляді. Ожиріння – це хвороба.

Надмірна вага збільшує ризик порушення обміну речовин і серцевої діяльності, підвищення артеріального тиску, розвитку захворювань органів сечовивідних систем, наприклад сечокам’яної хвороби, страждають суглоби ніг, які буквально стираються під непосильним вагою. З’являється деформація, набряки і біль.

Ожиріння також призводить до травм в міжхребцевих дисків. Травмовані диски можуть затиснути спинномозкові нерви – виникають сильні болі.

Крім цього, ожиріння супроводжується виробленням жіночих статевих гормонів – естрогенів, підвищений фон яких однаково шкідливий як для чоловіків, так і для жінок. У чоловіків починають рости молочні залози, погіршується сперматогенез і, відповідно, погіршується потенція. Надлишок естрогену у жінок ускладнює зачаття, є причиною фіброаденоми грудей, міоми матки і т.п.

Від ожиріння також сильно страждає серцево-судинна система людини. Надлишкова жирова тканина повинна забезпечуватися киснем і живильними речовинами. Для цього в ній створюються кілометри додаткових кровоносних судин. Доведено, що 10 кг зайвої ваги призводять до утворення 15 км нових судин. Додатково переганяючи по них кров, серце швидко зношується і «втомлюється» – розвивається ішемічна хвороба серця. Причому ішемічні зміни в серці швидше розвиваються у чоловіків, ніж у жінок.1416332092_shutterstock_63966472

Судини при ожирінні втрачають свою еластичність і також швидко зношуються. Спостерігається варикозне розширення вен і атеросклероз артерій. Відкладення холестерину звужує просвіт судин, підвищується артеріальний тиск і розвивається артеріальна гіпертензія. Крім цього, жир може обволокти нирки і серце, погіршуючи їхню роботу.

Доведена залежність зайвої ваги і діабету 2 типу, холециститу, панкреатиту, цирозу. Одним словом, при ожирінні, більшою чи меншою мірою уражаються всі органи і системи організму.

Крім того, надлишкова маса тіла негативно впливає на емоційно-психічний стан. Зайва вага стає причиною невдоволення собою і власною зовнішністю, в результаті людина починає відчувати себе нещасною, а значить, нездоровою.

Невже навіть два зайвих кілограми здатні так вплинути на самопочуття ?!

Ну ні, звичайно. Є формула, за якою легко розраховується ідеальний вагу. Називається цей показник індекс маси тіла (ІМТ) – це число, що визначає, чи вже час худнути чи ні. Розрахувати ІМТ просто – потрібно власну вагу розділити на власне зростання, зведений у квадрат. Тобто: ІМТ = вага (кг): {зріст (м)} 2. Єдине, що формула не враховує конституцію тіла і вік.

Якщо ІМТ дорівнює числу від 18 до 25, значить вага в нормі. Якщо вище 25 – рекомендується зниження маси тіла.

 Тобто відразу сісти на дієту?

Якщо ІМТ підбирається до 30, і людина починає відчувати себе некомфортно, то краще відразу звернутися до кваліфікованого фахівця. Адже худнути теж треба з розумом. Набагато корисніше для власного здоров’я не зволікати з нормалізацією ваги. Адже більшість пацієнтів звертаються до лікаря лише тоді, коли починаються серйозні проблеми з серцем, суглобами, судинами, гормонами, цукром у крові і т.д.

А як можна худнути з користю для здоров’я?

1414056078_445598 (1)Головне, не варто вдаватися до самолікування через експрес-дієти. Дієти дають лише тимчасовий результат і супроводжуються великим стресом для організму. Шкода від самолікування може бути навіть більше, ніж від ожиріння!

Рекомендуємо худнути безпечно для здоров’я під наглядом дієтолога-експерта.

Однією з ефективних методик боротьби з ожирінням є саме збалансоване харчування – так ви їсте смачно, корисно і досягаєте результат раз і назавжди . Необхідно їсти, ТАК саме їсти збалансовано, щоб досягти бажаного результату. Правильно збалансоване меню дозволяє досягти вражаючих результатів при ожирінні і відновити втрачене здоров’я.

Програми Шпинат по зниженню зайвої ваги дають можливість під наглядом дієтолога-консультанта харчуватися смачно і корисно, безпечно для здоров’я позбавитися зайвих кіло раз та назавжди, ще й зекономити час на закупку продуктів та стоянні у плити.

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email