info@shpinat.in.ua

Сім бід – одна ВІДПОВІДЬ

Сім бід – одна ВІДПОВІДЬ.

weight_and_health_3204557Біда №1 – зайва вага

Давайте скажемо правду, люди із зайвою вагою – це ліниві люди. Вони не можуть пройтися пішки одну зупинку, не хочуть піти в спортивний клуб і навіть зробити зайвий рух тіла на роботі чи вдома. Виникає питання, вони повні тому що ліниві, або ліниві бо повні? Насправді це замкнене коло. Зайва вага дійсно змушує їх (на гормональному рівні) знизити активність.

Тому для повних людей такою спокусою є чарівні пігулки для схуднення: випив таблетку і худнеш, і навіть робити нічого не потрібно. Але це повна ілюзія, такого не буває!

Образливим відкриттям може стати той факт, що одні лише фізичні вправи, без корекції стилю харчування, також не допоможуть прийти у форму.

Запам’ятаємо формулу: струнка фігура – це 30% спорту і 70% здорового харчування. Тільки так!

Біда №2 – випадає волосся, слояться нігті1d4012f49eb7f4b53a91f8870f311b26

Якщо у вас випадає волосся, що ви будете робити? Купувати шампунь від облисіння або чарівну мазь з невідомими науці грибами? Вельми наївно вірити, що внутрішню проблему можна вилікувати зовнішнім впливом.

Кваліфіковані дерматологи і дієтологи єдині в думці, що єдиний дієвий засіб від випадіння волосся і слоїння нігтів – перехід на здорове харчування.

У вашому раціоні має з’явитися якісний білок (м’ясо, риба), кальцій (молочні продукти), вітаміни групи B (яйця, цільнозернові), цинк і селен (горіхи).

3Біда №3 – поганий стан шкіри

Ситуація та ж, що і з попередньою бідою. Шукаємо НЕ косметику, а корисні продукти.

У вашому раціоні повинні з’явитися жирні кислоти і потужні антиоксиданти, які «побудують» і збережуть здорову, сяючу шкіру.

По суті, це ягоди, гарбуз, оливкова олія, лосось, волоські горіхи, натуральний йогурт.

Біда №4 – погане самопочуття0423_3

Перехід на здорове харчування допоможе вам поліпшити самопочуття і впоратися зі стресом, депресією, растройством сну.

Вживання продуктів з вітаміном B (особливо B6, B9 і B12) захищають мозок від оксидантів, допомагають перетворити глюкозу в енергію. Жирні кислоти Омега-3 важливі для здоров’я, тому що вони «будують» нейронні мембрани і підвищують рівень серотину («гормону щастя») і допаміну («гормону кохання»).

На практиці, в раціоні повинні з’явитися:

Вітамін B: курка, індичка, яловичина, тунець, яйця, бобові.

Омега-3: лосось, скумбрія, волоські горіхи.

3841346-0301Біда №5 – уповільнений метаболізм

Наслідками уповільненого метаболізму явлються повнота і погане самопочуття. Ви вже здогадуєтеся, що для боротьби з цим лихом ми не підемо в аптеку за проносним :) Ми підемо в магазин за здоровими продуктами.

На нас чекає просто обширнійший список: всі натуральні та органічні продукти будуть працювати на підвищення метаболізму:

Овочі, фрукти, бобові, насіння, горіхи (останні два – в помірній кількості).

М’ясо, риба, натуральний йогурт, кисломолочні продукти.

Цільнозернові: коричневий рис, ячмінь, просо, пшоно.

Як бачимо, є з чого вибрати.

Біда №6 – знижений імунітетprostuda1-d38b7be3c0

Щоб бути здоровим, нам не потрібні таблетки, чарівні гриби та інші псевдостимулятори. Здоровий імунітет – результат здорового харчування.

Корисні продукти – антигрибкові, антибактеріальні, антивірусні і антипаразитні. Вони допомагають боротися з хворобами та інфекціями.

Наші помічники: цибуля, часник, перець чилі, мед, натуральний йогурт.

диета-против-прыщейБіда №7 – страшний діагноз «рак»

Рак – страшна невиліковна хворобв. Ми не станемо стверджувати, що впоратися з нею можна лише одним здоровим харчуванням. Але очевидно, що можна значно знизити ризик його появи, якщо відмовитися від ненатуральних продуктів і продуктів з синтетичним добавками!

Раціон повинен містити антиоксиданти, які захищають організм від вільних радикалів і канцерогенів, і знищують їх.На практиці, – це всі органічні фрукти і овочі.

Детальніше про Баланс харчування

Джерело: http://molbufet.com.ua/

 

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email