info@shpinat.in.ua

Топ-3 кращих розвантажувальних дні від Шпинату

Правильний розвантажувальний день – це міні-дієта, яка допоможе очистити організм, пришвидшити  метаболізм і схуднути на кілька кілограмів, але не потрібно цим зловживати. Щоб не перевантажувати організм і нервову систему, дотримуйтеся декількох правил, і тоді розвантажувальний день пройде легко і принесе максимум користі.

5

Основні правила розвантажувального дня:

1. Розвантажувальний день – це один день на тиждень. Один, не більше. Інакше це вже буде повноцінна дієта, а тут діють інші принципи.

2. У цей день не займайтеся спортом і не навантажуйте організм іншими важкими справами: похід у гори, поклейка шпалер, тренування у фітнес-клубі, пробіжка, робота на дачі – все це нехай трохи зачекає. При сильних навантаженнях і відсутності достатнього живлення і енергії, організм почне спалювати м’язи, ви будете почувати слабкість і запаморочення, а це не є вашою метою.

3. Багато влаштовують розвантажувальний день у свій вихідний. Це не краще рішення: у вихідний день ми більше, ніж коли-небудь схильні до  спокус. Зустрічі з рідними, похід у ресторан, закупівля їжі на тиждень – все це буде спокушати вас відмовитися від розвантажувального меню і поїсти в своє задоволення. Більш правильно проводити розвантаження в будні дні, коли ви зайняті справами і на думки про їжу особливо немає часу.

4. Для розвантажувального дня вибирайте продукти, які ви любите. Не улюблена, несмачна їжа не піде на користь, вона тільки зіпсує настрій (причому, не тільки вам, але і всім оточуючим) і відіб’є всяке бажання стежити за своєю фігурою. Не мучте себе даремно.

5. Харчуйтеся регулярно 5 разів на день, і не забувайте пити достатню кількість рідини. Найкраще підійде вода з лимонним соком, зелений або трав’яний чай. Від кави і чорного чаю намагайтеся  утриматися.

6. У день, наступний після розвантажувального, відмовтеся від хліба, солодощів, жирної і смаженої їжі. Це допоможе зберегти і закріпити отриманий результат.

Ось варіанти розвантажувальних днів  від Шпинат:

- Ягоди + Кефір

Це найпоширеніший і популярний варіант, який не раз доводив свою ефективність. Кефір багатий корисними біфідобактеріями, білком і амінокислотами, він втамовує голод, спрагу, нормалізує роботу кишечника і має легку сечогінну дію. А разом з ягодами це дуже смачно!

1  літр кефіру (чи йогурту, чи закваски, жирністю до 3,2%) та 1 кг ягід (полуниця, малина, чорниця, вишня, шовковиця, аґрус). Розділіть на 5 приблизно рівних частин і повільно пийте маленькими ковтками протягом дня.

- М’ясо та овочі

М’ясо – це джерело повноцінного білка, який є частиною  найважливіших біохімічних процесів людського організму. Завдяки безлічі його найцінніших якостей дієтологи всього світу пропонують використовувати нежирні сорти даного продукту в раціонах дієт і розвантажувальних днів.

М’ясо (курятина, індичка, мінімум солі) – 400 г, та овочі (окрім картоплі, моркви) у будь-якому вигляді (тушковані, на пару, салати, суп-пюре) – 1,5 кг.

- Каша та овочі

Гречана крупа – один з найкорисніших продуктів на планеті. Вона багата на рослинний білок, складними вуглеводами, клітковиною, мінералами і амінокислотами. Для розвантажувального дня гречку краще запарювати, а не варити, щоб зберегти максимум вітамінів і корисних властивостей.

Гречка 400г та овочі 1 кг.

Турбуйтеся про своє здоров’я, стежте за своїми відчуттями під час розвантажувальних днів і якщо відчуєте нездужання, то негайно припиняйте. Вибирайте такий варіант меню, який вам підходить, і такі корисні продукти, які ви любите найбільше.

2 Comments
  1. Я использую для разгрузочного дня рис сваренный на воде без соли и жира, и кефир. Подскажите гречки 400 грамм это сваренной или сырой?

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email