info@shpinat.in.ua

Фаст-фудові наркомани: як позбутися залежності і відчути себе краще?

Коли люди говорять про фізичні залежності, вони зазвичай мають на увазі вплив алкоголю, сигарет і наркотиків. Але сучасні дослідження показують, що деякі з інгредієнтів у фаст-фуді можуть викликати такий же ефект звикання.

img10061731396

Ірина Гудим, консультант – дієтолог, компанія “Шпинат”, сервіс доставки дієтичного раціону на цілий день, про фаст-фуд та його наслідки:

Легендарні великі гамбургери, піца, картопля фрі, шаурма, прохолодні напої і молочні коктейлі містять велику кількість цукру, вуглеводів з високим ступенем промислової переробки, насичених жирів і транс-жирів. І це тільки ті інгредієнти, про які ми знаємо.

Ваше тіло на голці фаст-фуду

Постійний раціон швидкого харчування призводить не тільки до “рятувального кругу” на талії а й до більшої схильності до цілого ряду серйозних захворювань. Експерти кажуть, що також це може привести до наступного:

Акне. Сплеск інсуліну, який настає після вживання їжі, що містить вуглеводи з високим глікемічним індексом, призводить до збільшення шкірного сала на шкірі, і в результаті це може призвести до акне.

Мозок як в тумані і втома. Ви можете чудово почуватися, поки поїдаєте солодку, багату жирами їжу, але коли рівень цукру в крові провалиться через кілька годин, ваші мозок і тіло не зможуть працювати належним чином.

Запор. Стандартний фаст-фуд набір з низьким вмістом клітковини, як правило, ускладнює процес травлення.

Метеоризм. На додачу до вищезгаданої проблеми ще й харчове незварювання багатьох з інгредієнтів фаст-фуду (наприклад, глютену, молочних продуктів і кукурудзи) також можуть призвести до підвищеного газоутворення.

Неприємний запах. Коли організм має труднощі з усуненням відходів через кишечник, він намагається позбутися деяких токсинів з нездорової їжі через потові залози і дихання.

Як позбутися залежності

maxresdefault_8

Експерти вважають, що позбуватися від залежності до фаст-фуду – це необхідно. Любов до фаст-фуду майже так само шкідливо як і куріння, і зловживання алкогольними напоями. Для початку необхідно визнати існування проблеми, після чого скласти план, як позбутися цієї шкідливої ​​звички.

Деякі фахівці припускають, що тілу необхідно влаштувати якийсь поживний спринт: тиждень дуже свідомої їжі – багато фруктів і овочів, які максимізують функцію печінки; лляне насіння та інші продукти, що містять клітковину, які максимізують функцію товстої кишки; здорові масла, невелика кількість пісного м’яса і велику кількість води. При цьому необхідно уникати зайвих транс-жирів, цукру, штучних підсолоджувачів, алкоголю і кофеїну. Можна також включити в раціон зелені детокс-коктейлі власного приготування.

На шляху до позбавлення від залежності ваше головне завдання – зміцнити своє тіло за допомогою найбільш корисної їжі, і попередити той вид голоду, який провокує бажання з’їсти фаст-фуд.

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email