info@shpinat.in.ua

Їжа в офісі: чим перекусити з користю для здоров’я і без шкоди для фігури?

Більшість офісних працівників на роботі не їдять повноцінно – зате часто перекушують шкідливими снеками, через що набирають зайві кілограми.

0,,17259593_303,00

Щоб позбутися від 4-5 кг зайвої ваги, достатньо перестати гризти на роботі печиво, шоколад або калорійні горішки. Як не залишитися при цьому голодним? Нам допоможуть перекуси.

 Для чого потрібні перекуси? По-перше, щоб прийоми їжі були частими. Це допоможе зберігати здоровою печінку і прискорити обмін речовин. По-друге, щоб не було спокуси з’їсти калорійне і шкідливе печиво або цукерку – краще рятуватися від голоду і нудьги чимось більш корисним.

 Якими мають бути перекуси в офісі? По-перше, ці продукти повинні бути не надто калорійними, щоб ти могла спокійно їх їсти щоразу, коли відчуєш голод. По-друге, вони не повинні псуватися, навіть якщо будуть зберігатися не в холодильнику. По-третє, краще, якщо твої снеки буде зручно їсти руками.

Ми підібрали для тебе кілька зручних і смачних варіантів корисних перекусів. 20142711125039

Нарізані овочі і фрукти. Вибирай не дуже соковиті плоди, щоб не бруднити руки соком. Підійдуть яблуко, банан, морква, болгарський перець, огірок, гарбуз, а також будь-які ягоди. Такі снеки зручно привозити на роботу в пластиковому контейнері.

 Цільнозернові хлібці. Вони багаті різними вітамінами і мікроелементами, і що особливо важливо – клітковиною. Вона дозволяє швидко насичуватися, але зовсім не засвоюється організмом, так що не загрожує зайвими калоріями.

133342_lavash Маленькі роли в лаваші. Варіантів начинок – мільйон: паста зі знежиреного сиру з оливками або зеленню, овочі, та хоч кабачкова ікра! Щоб таким ролом було зручно перекушувати, зроби його меншим, ніж зазвичай.

До речі, такий популярний корисний перекус як горіхи – варіант дуже спірний. З одного боку, горіхи багаті білками і корисними жирами, з іншого – дуже калорійні. У ста грамах горіхів – більше 600 калорій, близько третини денної норми.

А сухофрукти, які так рекомендують різні дієтологи, в більшості випадків просочені цукровим сиропом, так що зовсім не можуть вважатися ні дієтичним, ні корисним перекусом.

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email