info@shpinat.in.ua

Масляна… Млинці… Чи можна при схудненні ?

AndreyArmyagov_shutterstock.com_565538651298304830

Відразу ж здається, що від однієї назви поста починаєш гладшати і що цю дуже смачну страву, напевно, не можна їсти людям, які намагаються схуднути, або підтримують фігуру.

А ось і ні! Нижче розглянемо, як можна «полегшити» і «офітнесити» рецепти млинців.

1. Внесемо користь в борошно. Розбавимо борошно вищого ґатунку борошном ячної, гречаної, вівсяної круп. Таким чином ми знизимо глікемічний індекс борошна, а відповідно меншу кількість жирів буде відкладено прозапас в нашому організмі. А мінералів і вітамінів надійде набагато більше.

2. Молоко можна розбавити водою, це одна з технологій заварного тіста для млинців, відповідно жирність продукту знижується.

3. Рослинну олію слід додати одразу в тісто, а не щоразу на сковорідку.

4. Намагайтеся не класти багато цукру в тісто, тому що якщо Ви будете їсти млинці з варенням або медом, то зайвий цукор ні до чого. 1-2 ст.л. цукру в тісто на 1 л молока буде цілком достатньо (ще й пригоряти менше будуть)

5. Начинка, ось де сидять всі калорії. Намагайтеся вибрати більш легкі, але не менш смачні начинки, якщо Ви перебуваєте в процесі схуднення. В ідеалі овочеві начинки (тушкована капуста, перець запечений з невеликою кількістю сиру м’якого або Адигейського), відмінним варіантом є гриби, яблука натерті і притрушені з корицею.

Пам’ятайте, млинці — це повноцінний прийом їжі, а не легкий перекус. 2-3 млинчика на сніданок на святковий день цілком припустимі. Веселої Вам Масляної!

Добавить комментарий

Ми у Facebook

Контакти





info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!





Ваше ім'я

Ваш email