info@shpinat.in.ua

Локшина – розвіюємо стереотипи

Бережете фігуру від хлібобулочних виробів? Маєте рацію! Досить багато упереджень склалося навколо локшини. Та чи всі вони виправдані?

У раціонах “Шпинат” ми використовуємо італійську пасту з твердих сортів пшениці, азіатську рисову та гречану локшину (соба). Це дозволяє нам урізноманітнити харчування, зробити дієтичні страви смачними та корисними. Наводимо декілька фактів про корисні властивості цих видів локшини для людей, які розуміють, що їх раціон має бути здоровим і збалансованим.

Гречана локшина:

Гречневая лапша диета

Багата вітамінами та мінералами гречана локшина належить до дієтичних продуктів, що прийшли до нас з Японії – країни довгожителів. Традиційно вона готується лише з двох інгредієнтів: гречаного борошна та води.

Незважаючи на досить велику калорійність (348 ккал на 100 г сухого продукту), локшина з гречаного борошна відмінно насичує організм та легко засвоюється. Вуглеводи гречаної локшини належать до категорії “складних”, а сам продукт сприяє поліпшенню травлення і нормалізації обміну речовин.

Рисова локшина:

Рисовая лапша диета

Рисова локшина також належить до складних вуглеводів, що не впливають на рівень цукру в крові. Маючи калорійність 364 ккал на 100 г сухого продукту, вона заряджає енергією організм без шкоди для талії.

Дієтологи цінують абсорбуючі властивості рисової локшини. До її складу входять 8 амінокислот, важливих для створення нових клітин. А ось білок глютен, що часто викликає харчову алергію, – відсутній. Ідеально для підтримки фігури та гарного настрою!

Італійська паста:

Паста диета

Дієтичну пасту виготовляють тільки з пшениці твердих сортів – це аксіома. За середньої калорійністі (300 ккал на 100 г продукту), паста зберігає всі сильні сторони злаків. Вона повільно перетравлюється та дозволяє підтримувати постійний рівень глюкози в крові.

Бажано вживати пасту з овочами та легкими заправками на основі пряних трав, томатів, часнику та цибулі. У цих інгредієнтах багато антиоксидантів, які уповільнюють процес старіння клітин.

Відомий дієтолог Ліна Кіанетт вважає, що отримання задоволення від їжі (смакового, фізичного та естетичного) – одне з головних правил здорового харчування. Їжа не буде корисною, якщо ви змушуєте себе з’їсти те, що вам не подобається. Команда “Шпинат” розробляє меню таким чином, щоб наші страви були корисними, цікавими та здоровими. Все для найкращого результату!

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email