info@shpinat.in.ua

Дієтичні страви до Великоднього столу – святкуйте з легкістю!

Наближається Великдень – свято відродження та нового життя. В такий день хочеться створити особливо теплу атмосферу, що надихає на нові звершення. “Шпинат” має ідеї смачних та легких страв до Великодня, щоб святковий стіл був одночасно урочистим та радісним. До того ж, всі вони готуються просто – “на раз-два”.

Рецети головної святкової страви можна знайти у нашій статті Рецепти дієтичної паски від “Шпинат”.

диетические блюда на Пасху

Телятина запечена з розмарином:

Ароматна та смачна страва. М`ясо промити та обсушити. Гілочку розмарину розтерти у долонях, змішати з чорним перцем та морською сіллю. Духм`яною сумішшю натерти м`ясо. Запікати у рукаві.

Подавайте телятину з ягідним соусом. Заморожені ягоди ожини або журавлини (300 г) варити на маленькому вогні (до 10 хв). Протерти через сито або перебити у блендері та охолодити.

Курятина запечена з томатами та моцарелою:

Ніжне куряче філе набуває вершкового смаку з пікантними італійськими нотками. М`ясо натерти сумішшю італійських трав, сіллю та оливковою олією. Викласти у “човник” з фольги. Зверху накрити кільцями томату та сиру. Запікати до готовності 15-20 хвилин (режим – 200 градусів).

Подавайте курочку зі свіжим листочком зеленого базиліку.

Філе морської риби у пармезановій скоринці

Оберіть рибу для запікання (тріска, мінтай, морський окунь), промийте та просушіть. Наріжте петрушку, додайте лимонну цедру, тертий пармезан. Обваляйте рибку в отриманій суміші. Викладіть на деко та запікайте у духовій шафі 15 хвилин.

Готову страву скропити соком лимону.

Салат “Донна” з селерою та індичкою

Філе індички відварити або запекти на грилі. Зробити тонкі слайси. Стебло селери, молоді огірки та мікс салату порізати та викласти у салатницю до м`яса. Заправити йогуртом з сиром “Фета”. Салат можна прикрасити перепелиним яйцем розрізаним уздовж.

Декілька дружніх порад від дієтолога:

- уникайте голодування перед Великоднім обідом, не порушуйте звичний режим харчування;
- насолоджуйтесь трапезою, їжте без поспіху, більше уваги приділяйте власне спілкуванню;
- влаштуйте день моно-дієти через день після святкового столу, але не голодуйте. Споживайте продукти однієї групи (кисломолочні або овочі);
- частіше бувайте на свіжому повітрі, розважайтесь, рухайтесь та відпочивайте.

Свята святами, а ми пам’ятаємо про нашу спільну мету :) Бажаємо легкого та смачного святкування!

Leave a Reply

Ми у Facebook

Контакти




info@shpinat.in.ua

Будь в курсі! Підпишись на поради від дієтолога!

Ваше ім'я

Ваш email